Taitei integrali cu faina de secara

de ANCA in Paste, 25 Apr 2010 | 10756 vizualizari

 

Tot cumpar taietei integrali, si am zis ca mai bine ii facem in casa, asa ca i-am executat, ies perfect!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g faina neagra
  • 100 g faina integrala de secara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei integrali cu faina de secara:

Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare.

Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios, usor de intins. Se imparte aluatul in doua bucati si se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina, in strat subtire (1-2 mm), se presara faina si se ruleaza. Se taie taiteii, apoi se rasfira pentru a nu se lipi, eventual se poate presara putina faina peste ei.

 

TIPS-URI

1

Coca se prepara pe un suport cald - lemn sau plastic. Metalul sau marmura sunt materiale reci si nu sunt indicate.

2

Daca aveti prea mult aluat, se poate pastra la congelator.

3

Eu ii las la uscat si ii pastrez mai mult timp intr-o punga de hartie, folosindu-i la nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei integrali cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

30.04.2010, 17:22

felicitari pentru preparat , gustos si sanatos

nadina73 1

13.05.2010, 01:58

super vin cu 5 furculite primesc si eu?

ANCA 1

13.05.2010, 14:23

chiar am acum, uscati, intr-o punga de hartie, se pastreaza excelent

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu carne de pui si sos picant